Hieronta

Hieronnalla vaikutetaan useisiin eri pehmytkudosrakenteisiin. Hieronnan vaikutukset ulottuvat esimerkiksi lihaskalvoihin eli faskioihin, verenkiertoon, hermoihin, lymfanestekiertoon ja toisaalta myös psyykkiseen hyvinvointiin.

Hieronnalla vaikutetaan useisiin eri pehmytkudosrakenteisiin. Hieronnan vaikutukset ulottuvat esimerkiksi lihaskalvoihin eli faskioihin, verenkiertoon, hermoihin, lymfanestekiertoon ja toisaalta myös psyykkiseen hyvinvointiin. Hieronta vähentää stressiä, nostaa hetkellisesti kipukynnystä ja vapauttaa kehon omia kipua lievittäviä aineita kuten endorfiineja,

Manuaaliterapian yhteydessä hieronta niputetaankin usein pehmytkudoskäsittely termin alle. Hieronnan tarkoituksena on lievittää asiakkaan oireita sekä hoitaa kiputiloja, jotka johtuvat pehmytkudosärsytyksestä. Tällaisia ovat erilaiset lihaskireydet ja lihasten jännitystilat. Hieronnan vaikutuksesta selkäkipuihin on jonkin verran näyttöä. Etenkin urheilijat käyttävät hierontaa raskaan lihaskuormituksen vastapainona. Hierontaa voidaan käyttää myös rentoutumiskeinona.

Hieronta on yksi manuaalisen terapian hoitomuoto, mutta tämän lisäksi tarjoan hierontaa myös itsenäisenä hoitovaihtoehtona. Asiakkaasta ja vaivasta riippuen hieronta sisältää tekniikoita klassisesta- ja urheiluhieronnasta.