Hieronta

Hieronnalla vaikutetaan useisiin eri kudoksiin, vaikka perinteisesti ajatellaan, että se kohdistuu vain lihaksiin. Hieronnan vaikutukset ulottuvat esimerkiksi lihaskalvoihin eli faskioihin, verenkiertoon, hermoihin, lymfanestekiertoon ja toisaalta myös psyykkiseen hyvinvointiin.

Olen naprapaatin lisäksi myös koulutettu urheiluhieroja. Sisällytän naprapatiaan jonkin verran pehmytkudoskäsittelyä osana hoitoa, mutta tämän lisäksi voit varata ajan myös hierontaan. Asiakkaasta ja vaivasta riippuen hieronta sisältää tekniikoita klassisesta- ja urheiluhieronnasta.

Hieronnalla vaikutetaan useisiin eri kudoksiin, vaikka perinteisesti ajatellaan, että se kohdistuu vain lihaksiin. Hieronnan vaikutukset ulottuvat esimerkiksi lihaskalvoihin eli faskioihin, verenkiertoon, hermoihin, lymfanestekiertoon ja toisaalta myös psyykkiseen hyvinvointiin. Hieronta vapauttaa kehon omia kipua lievittäviä aineita kuten endorfiineja, vähentää stressiä ja nostaa hetkellisesti kipukynnystä. 

Manuaaliterapian yhteydessä hieronta niputetaankin usein pehmytkudoskäsittely termin alle. Hieronnan tarkoituksena on lievittää asiakkaan oireita sekä hoitaa kiputiloja, jotka johtuvat pehmytkudosärsytyksestä. Tällaisia ovat erilaiset lihaskireydet ja lihasten jännitystilat. Hieronnan vaikutuksesta selkäkipuihin on jonkin verran näyttöä. Etenkin urheilijat käyttävät hierontaa raskaan lihaskuormituksen vastapainona. Hierontaa voidaan käyttää myös rentoutumiskeinona.